Weeg Funksies
Kwaliteit
Weegkratte en bekostigbare hantering gereedskap is
van kardinale belang om lewendehawe veilig en
effektief te kan weeg en hanteer.
Personeel en diere se veiligheid asook
"nie wreedaardige hantering"
van diere is n kritiese
nie-onderhandelbare benadering vir "GMP" standarde.
Die GMPBasic sagteware laat toe dat mens gewigte
vanaf n papier rekord kan intik teenoor die dier
OF dat n verskeidenheid skale soos b.v. die AE
202 aan die rekenaar gekoppel kan word sodat die
gewigte elektronies teenoor die dier se rekords
in GMPBasic gelaai kan word
1. Ons vertleen bystand met n
behoefte bepaling vir u vee besigheid.
2. Reiskostes em installasie fooie
word verskaf.
3. Finale installasie en oprigting
fooie word finaal ingesluit.
4. Vir vee-eienaars wat hul eie kratte
wil bou, kan ons help met aanbevelings oor hoe
die skaal gekoppel hoort te word.
5. Vir vee-eienaars wat n "volledige"
produk gelewer wil he kan na die web gaan en na
vervaardigers soek wat sulke kratte bou en af
lewer.
6. Die platvorm soos regs heelbo
aangedui is meer geskik vir die weeg van
volstruise en EMU's.
Elke
vee-produsent word gewoonlik per karkas slag-gewig
en
gradering n prys betaal op die dag by
die slagpale.
Die GMPBasic stel
U die vleisprodusent in staat om u vee te
weeg voor versending ("DISPATCH") na die
slagpale vir:
a. Gewigsverifieering vs die abattoir skaal
b. Individueele vee IDENTIFIKASIE
c. Individueele vee slag-gradering
d. Gradering verifikasie per dier
e. Individueele gewig en verkoopswaarde
f. Bemagtig vorentoe / tru oudit proses
g. Verminder "karkas krimping"
h. Ge-Detaileerde abattoir verslag na produsent
i. Verbeterde PRESIESIE "boerdery"
-------------------
Abattoir voordele:
Verskaf n regverdige
balaans Sisteem vir beide abattoir en produsent.
1. Abattoir kan skaal akkuraatheid verifieer
2. GeDetaileeerde verslag aan produsent
3. Verbeterde diens aan produsent
4. Bewys "eienaarskap - naspeurbaarheid"
5. Hulpmiddel teen veediefstal
6. Verhoogde waarde toevoeging aan die HANDEL
AFDELING
Algemene
kommentare:
Die afgeronde vee word
gelewer aan n ABATTOIR, die nommers word
elektronies ingevoer of geskandeer of ingetik in die
abattoir se GMPAbattoir register.
Die karkas kan nou met n nommer gemerk word
wat aanvoeg by die vee se unieke nommer Patent
en kopiereg beskerm) en kan dus nie verwar word
met n ander dier nie. Hierdie nommer word dan
ook gebruik om enige dispute wat mag onstaan
tussen produsent en abattoir mee te finaliseer.
--------------------
Vee produsente is nou in n gunstige posisie om
vir die abattoir te vra om die unieke nommers in
te sluit in hul Abattoir verslae aan die
produsent. Hierdie sisteem stel die abattoir ook
in staat om bewys te lewer aan die produsent dat
die dier se identiteit en data korrek gestaaf
is.
Alle vee wat positief ge-identifieseer is met BM
(Bees aansteeklike misgeboorte) en
TB (Bees Tuberkulose)
kan nou deur die sisteem op rekord gehou word in
die sentrale databasis en deur n proses uit die
kuddes verwyder word.So ook kan die vleis nog
steeds deur goedgekeurde prosesse in die
voedselketting benut word. Hierdeur word
voedselveiligheid bevorder tot almal se voordeel.
Hierdie vee mag nie her- verkoop word aan ander
onwetende vee eienaars, veilingskrale, slappales
en voerkrale nie. Die diere moet deur die
eienaar aan ngoedgekeurde abattoir gelewer word
binne n bestek van 2 jaar. Daar word die
karkasse dan deur n spesiale koue-proses geplaas
om beskikbaar gestel te kan word.
--------------------
|